Maandag - Reisverslag uit Waterloo, Verenigde Staten van Ton Groen - WaarBenJij.nu Maandag - Reisverslag uit Waterloo, Verenigde Staten van Ton Groen - WaarBenJij.nu

Maandag

Door: Ton & Coby

Blijf op de hoogte en volg Ton

15 Juni 2009 | Verenigde Staten, Waterloo

Vandaag zouden wij om 8:00u vertrekken en de bus stond al draaiend voor het hotel. Toen was er echter ineens een harde klap te horen en kwamen de rookwolken achter uit de motor. De startmotor bleek te zijn vastgelopen en deels in brand. Stinken zeg. Nu moest Henriet onze US reisleidster hard aan de bak om vervangend vervoer te regelen. Dat werd dus een tourbus uit Brampton en die kwam om 9:30 ophalen. Vandaar zijn we eerst met de bus naar het huis van de chauffeur gerden omdat die zijn paspoort moest ophalen, omdat hij onderweg pas hoorde dat hij ons naar de VS moest brengen. Eerst zijn we naar de botanische tuinen bij de niagaara rivier geweest. Daar waren mooie rozen tuinen. Vandaar door naar de Niagara watervallen, waar we met een boot tot dicht onder de watervallen zijn geweest. Een enorm mooi gezicht en erg imponerend zo'n gigantische water massa die daar continu naar beneden komt. Daarna zijn we de rivier overgestoken en stonden we direct voor de US grens. Tot onze verrassing ging daar alles vrij soepel en waren we er na formulieren te hebben ingevuld in een half uur door heen. Een record, want vorig jaar waren ze daar zo'n beetje 2 uur zoet mee. Wij hebben zeker een betrouwbaar gezicht ;-) Nu zijn we in ons hotel in Waterloo aangekomen. Morgenochtend gaan we richting het gebied van de Old Amish. Tot horens maar weer. PS. De telefoon werkt hier in de US ook. Kregen al een sms'je van Marleen.
Groetjes, pa en ma

• 16 Juni 2009 - 17:59

Marleen En Robert:

nou dan hadden jullie net zo goed nog in jullie bedje kunnen liggen, sta je daar zo vroeg voor op... haha. Maar wel vervelend. Waar raar dat die buschauffeur niet wist dat ie jullie naar de VS moest brengen. Je zou denken dat hij ook de hele reis weet toch?! En wat gaaf die watervallen, ben heel benieuwd naar de foto's. Zijn jullie erg nat geworden van die waterval, het spetteren etc?
    Lekker dat het snel ging bij de douane, scheeld weer...
    Ben zo benieuwd hoe het is bij de Amish, of het net zo is als je weleens op tv ziet, of in boeken leest.. Lijkt me heel bijzonder om mee te maken.
    Ik moet van Robert zeggen dat ze bij de douane waarschijnlijk dachten, Ahh toch een stelletje oudjes, kan geen kwaad. HAHA:-)

Knuffels ons

• 18 Juni 2009 - 19:10

Mirjam:

wat leuk zeg om dit zo te lezen en jullie leuke dagen te volgen!!
    Lijkt mij ook erg gaaf die watervallen!!!
    ben ook erg benieuwd naar de foto s!. gelukkig dat ze nog een busschauffeur hebben kunnen regelend. Ik ben net even bij mar en rob geweest en die vertelde dat jullie kort gebeld hadden. die gaan ook vannacht en komen volgens mij ook vrijdag de 26e terug net als jullie!!??
    Bart is lekker morgen weer thuis , duurt toch lang zo n week. matthijs kreeg net een brief van de zorggroep thuis voor mij dat ik per 8 juni arbeitsongeschikt ben omdat ik vaker dan 3 keer ziek heb gemeld in 12 maanden, rekenen ze 1 halve dag hoofdpijn zeker als een week, stelletje grapjassen, kan nu netzo goed met mar en rob mee naar kreta, krijg toch betaald!! haha,. ik bel die rare kwiebus morgen wel op bij de zorggroep. nou tot horens en een fijne excursie morgen! dikke kus mirjam