Toeren door Washinton
Door: Ton & Coby
Blijf op de hoogte en volg Ton
19 Juni 2009 | Verenigde Staten, Washington
We beginnen bijna het besef van wat voor een dag het is kwijt te raken. Om half negen zijn we deze ochtend vertrokken voor een dagje Washington. Als eerste gingen we naar Arlington, de begraafplaats voor oorlogsslachtoffers en veteranen. Doordat er ook veteranen worden begraven, zijn er zo'n 30 begrafenissen per dag, want dat is de generatie van de tweede wereld oorlog en Vietnam. Momenteel zijn er zo'n 300.000 graven. Enorm groot terrein dus. We zijn ook bij het graf van pr. John F Kennedy en zijn vrouw geweest en hebben de wisseling van de wacht bij het graf voor de onbekende soldaat meegemaakt. Erg indrukwekkend. Op dat moment werd verderop ook een hoge bevelhebber van de strijdkrachten begraven en hoorden we saluutschoten en kwam er een straaljager heel laag als eerbetoon over de begraafplaats vliegen. Vandaar uit zijn we nog langs een aantal andere memorials in Washington gegaan en daar hebben ze er vele van. 'S middag mochten we drie uur op eigen gelegenheid rondtrekken en konden we vele musea bekijken, die allemaal gratis toegankelijk zijn. We hebben echter gekozen om winkels te zoeken, wat niet gelukt is. Aan het eind van de middag zijn we naar een voorstadje, Alexandrie, van Washington geweest. Dat was een erg gezellig plaatsje aan de oever van de Pontomac rivier. Samen in een restaurant gegeten en toen moe terug naar ons hotel. Vanavond hebben we vanaf half negen tijd voor ons zelf, nou ja, na eerst dus deze website te hebben bijgewerkt. Morgen gaan we via Philedelphia op weg naar New York, waar we 3 nachten zullen blijven.
Doei,
Pa en Ma.