Massada, Dode Zee en Qumran bezocht - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Ton Groen - WaarBenJij.nu Massada, Dode Zee en Qumran bezocht - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van Ton Groen - WaarBenJij.nu

Massada, Dode Zee en Qumran bezocht

Door: Ton & Coby

Blijf op de hoogte en volg Ton

27 April 2010 | Israel, Jeruzalem

Het begon al warm vandaag en uiteindelijk bij de dode zee was het 35 graden Pfffff... Maar we klagen niet:-)

Vanmorgen zijn we op Massada geweest en daar hebben we als gehele groep een belofte aan God gedaan om voor Hem beschikbaar te willen zijn.

Daarna zijn we doorgereden naar Hotel Lot, aan de Dode Zee, alwaar we gelunched hebben en lekker liggen dobberen in de Dode Zee. Oh wat was dat heerlijk. Het blijft een aparte ervaring, net of je op een luchtbed ligt en ik ben gewichtloos en dat wil wat zeggen :-)

Op onze terugtocht naar Jeruzalem zijn we nog gestopt bij Qumran, waar de dode zee rollen zijn gevonden (o.a. Jesaja boekdeel)

Steeds weer beseffen wij hoe jammer het is dat de groep van 80 personen dit niet hebben kunnen meemaken. Van alles wordt echter een DVD gemaakt.

O Ja, gisteren heb ik in ons hotel mijn nichtje ontmoet, die ik al jaren niet meer gezien had. Greet Kloosterman. Apart he, wat kan de wereld dan toch ook weer klein zijn.

groetjes,
Ton & Coby

• 27 April 2010 - 19:53

Wim En Ali:

Hoi Ton en Cobi,

Wat ben ik jaloers op jullie in de positieve zin hoor.
    Ik zie zo weer alles voor mij de Massada, de dode zee.
    Heerlijk joh ik geniet die momenten op afstand met jullie mee.
    Het is zeker jammer voor de groep mensen die niet mee kon, hebben zij nog kans op een andere reis of moeten zij nu op eigen gelegenheid, een reis boeken.
    Ik hoop zo voor hen dat zij dit jaar toech naar Israel kunnen gaan.
    Nu lieve schatten wij wachten weer op je volgende mailtje en wij kijken er naar uit.

• 28 April 2010 - 15:47

Matthijs:

Heey pa en ma, niet verbrand met al dat zout v.d dodenzee?
    leuk van Gree dat je die tegen kwam, is die apart van jullie groep daar?

gr van matthijs